sunnuntai 28. elokuuta 2011

Sunnuntain kuulumisia

Aamu meni töissä, mutta kotiin tultuani olen taas koittanut näperrellä kaikkea, mulla on työnalla nyt sellanen isompi projekti, jonka aloitin jo keväällä, teen itslleni ryijytakin, ostin siihen keväällä säkkikangasta ja langat, otan sen aina välillä esiin, kun tuntuu, että vois taas sitä tehdä, mutta työ on hidasta, saa nähdä mikä talvi se valmistuu... Ohje on jostakin vanhasta suuresta käsityölehdestä, laitan tietoja joskus kun se ehkä valmistuu... Olen jo vuosia sitten haaveillut takin teosta, kun näin ohjeen lehdessä ja nyt olen päättänyt viimein toteuttaa sen. Kun vaan osais olla kärsivällinen...
Viime viikolla sain kutomani boleron valmiiksi ja koristelin siihen kiinnitysneulan helmillä, laitan siitäkin jossain vaiheessa kuvaa tänne, mutta nyt en ole vielä sitä ehtinyt ottaa.
Olen taas kerran haalinut niin monta juttua samaan kertaan, että on vaikeaa päättää, mitä niistä milloinkin tekisin, tosin siinä on se hyvä puoli, että sitten löytyy aina eri mielentilaan sopiva juttu. =) Tosiaan on se ryijytakki, sitten on kaksi erilaista neulemekkoa, yksi neuletakki joka nyt on jo aikoja roikkunut kesken, sitten taas yksi matto on virkkauksen alla ja toinen tekeillä kangaspuilla, myös skräppikansio, jota olen pikkuhiljaa täydentänyt on vielä osittain tyättämättä. Noh, eiköhän nuo tuosta valmistu, mutta kun osais nyt olla alottamatta mitään enempää näiden kaikkien lisäksi... Niin ja pitäis myö yksiin häihin taas saada vaatetusta joko itse tekemällä tai kohentamalla vanhaa... Ja kun ideoita olis päässä niin, ettei mitään määrää, kun olis vaan aikaa enemmän.
Kohat pitäs alkaa jo suunnitella joululahjojakin taas, sukkia nyt tietty ainakin pitää tehdä, kun niitä kaipaillaan, mutta mitään muuta en ole nyt oikeen osannu vielä ajatella. Kaipa ne ideat siitä piakkoin alkaa syntyä. Nyt toivottelen hyvää alkavaa viikkoa! Terveisin:Jenna

torstai 18. elokuuta 2011

Lisää vanhoja tekeleitä

Nämä eivät ole nyt kovinkaan ajankohtaisia huopakransseja, mutta aattelin nyt laittaa näistäkin kuvia, joita tein pääsisäiseksi. Muuten kuitenkin unohtaisin ne laittaa kokonaan...



Saippuoita olen tehnyt myös paljon, minulla on paljon eri tuoksuja niihin ja ostin sellaisen saippuanvalu-sarjan slöjd-detaljerista, johon kuului saippuavärejä, -massaa ja muotteja. Alla olevassa kuvassa on saippua johon upotin kuivatun keltaisen orvokin.


Virkattuja leivoksia ja karjalanpiirakoita, siinä on osa meidä äidin tekemiä ja osa omiani. Lammaskranssi, johon sain idean slöjd-detaljerin huovutuspakkauksen ohjeista. Kipsinen enkeli. Ostin Desing-hillistä Halikosta tuollaisen enkelimuotin, sillä olen tehnyt kipsistä enkeleitä ja isän avustuksella myös betonisia. Nyt kun mainitsin tuon Desing-hillin niin tuli mieleeni, että sain entisiltä työkavereilta läksiäislahjaksi sinne lahjakortin, jolla ostin korttitarvikkeita, helmiä ja paprinarua, sekä itselleni muístoksi "paperinukketaulun, joka kuvaa 50-luvun vaatetyyliä, jos muistan niin pistän siitäkin joskus kuvan.


Pitsikukkaheijastimia satiininauhassa. Kukan keskustaan olen laittanut pieniä lasihelmiä koristeeksi.


















keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kuuhulluutta ja lisää tekeleitä

Ikuistin hiukan tärähtäneen elokuun kuutamon tossa viime lauantaina. Nyt kun se tuolla kuvissa vilahti, niin aattelin laittaa sen tänne, kun tuosta kuuhulluudestani olen nimenkin tälle blogille anatanut. Hulluus kuuhun siis on kahdenlaista, pidän hirveästi kuutamosta ja yhteenaikaan maalasin monia kuviakin, joihin ikuistin kuun. Toiseksi taas kuu vaikutaa uniini niin, että nukun huonosti kun kuu on kirkas, vaikka toisaalta olen kyllä valoisassa tottunut muuten nukkumaan, kun teen yövuroja ja nukun päivisin. tiedä häntä mikä siinä sitten oikeen on.

Tässä on seppele, josta taisin aiemmin luvata laittaa tänne kuvan, tein sen kummitätini äidin hautajaisiin, arkun päälle. Siinä on pihlajaa ja lumimarjoja. Sidoin sen niin, että tein aina vuorotellen pienen kimpun jossa oli pihljajanmarjoja ja lumimarjaa, sekä hiukan pihlajanoksia, sitten tein pelkistä pihlajanoksista joka toisen kimpun, sidoin ne niin, että aina marjakimppu meni ulospäin kranssista, kun taas oksakimppu meni sisäsuuntaan ja peitti aina edellisen kimpun päät.



Tässä villatunika, jonka olen kutonut seitsemästä veljeksestä, ekassa kuvassa rinnassa oleva rusetti. Malli oli jossakin vanhemmassa MODA-lehdessä.





Tämän tunikan neuloin Novitan Puro-langasta, ohje siihen löytyi Novitan syksy 2010-lehdestä. Siinä on kivat nuo hihat ja pitsineule on nättiä, niinkuin lankakin. Pitsineule ei ollut ollenkaan niin hankala, kui ensialkuun luulin. Se onnistui hyvin. Tämä mekko on uusiovaate, jonka olen tehnyt isosiskoni vanhasta satiiniyöpaidasta, koska siinä oli paikoin ihan hyväkuntoista kangasta ja yöpaidassa olleet rypytykset olivat pettäneet ja se oli menettänyt mallinsa. Kaksi ensimmäistä kuvaa ovat vaattesta NYT ja viimeinen ENNEN, kui tein siitä tämän mekon. Kaulukseen laitoin keltaisen pitsin, joka on tullut mammaltani. Kaavat piirsin mekkoon Joka tyypin kaavakirja 2 ohjeiden mukaan.





NYT

ENNEN



Tämä on kahvipusseista tehty sadetakki, josta olen varmasti aiemmin maininnutkin, keväällä sain sen viimeisteltyä ja sen vihdoin valmis! Pusseja siihen uuposi aika tavalla, mutta olen kuitenkin tyytyväinen tulokseen, takki on ihan hyvä pihakäytössä, mutta en lähtisi sen kanssa mihinkään kesäteatteriin tms. koska se on aika jäykkä. Takin sisällä on puuvillavuori, jonka olen tehnyt mamman jäämistöistä tulleista vanhoista lakanoista, jotka olivat sillä tavalla rikki, ettei niitä olisi voinut enää lakanana käyttää, myös takin vetoketju on mammalta tullut ja sekin on kierrätystavaraa, se on ratkottu jostakin vaatteesta joskus irti. Tämä takki on siis lankoja lukuunottamatta lähes täysin kierrätysmateriaalista valmistettu. Kaavat olivat jostakin viime vuoden Suuresta käsityö-lehdestä. Tässä kangaspuilla kudottu matto, jonka tein vanhemmilleni. Siitä piti vielä viime tingassa napata kuva, kun enollut muistanu heti sen valmistuttua ottaa.


























Vähän sitä sun tätä

Paljon on tosiaan mennyt aikaa kun olen ehtinyt tänne lisäämään mitään, mutta nyt laitan osan niistä joita en ole ehtinyt laittaa ja myöhemmin seuraa lisää. Tällähetkellä teen melkein aina jotain jos vaan aikaa on, koko ajan pitää näperrellä jotain, se on niin terapeuttista. =) Virkattuja mattoja olen tosiaan tehnyt nyt aika paljon, tässä niistä näytteitä.












Erilaisia huovutettuja kransseja olen tehnyt kesämyyntiin, tämä kettu on oma suosikkini.

Huopahiirulainen.

Lisää mattoja. Kamgaspuilla kudoin tälläisen iloisen raitamaton, jonka annoin siskolle nimipäivälahjaksi.Sitten valmiiseen kranssipohjaan tehty huovutettu mittarimato ja paperinarusta tehdyt pitsikukat koristeenaan. Ja samanlainen, johon huovutin pikkuisen ampiaisen.






Kissahuopakranssi.
Merimaisemakranssi, laitoin siihen kalaverkoksi kiivirasian päällä ollutta vihreää verkkoa, ja siitä tuli ihan kivan näköinen.

Toinen hiirulainen, mansikoihin liimasin keltaisia lasihelmiä siemeniksi. Ja oravakranssi, johon liimasin kuumaliimalla koristeeksi oikeita käpyjä.





































tiistai 16. elokuuta 2011

Voi minua!

Olen hyvin pahoillani, kun en ole aikoihin ehtinyt tänne lisäämään mitään. Mutta piakkoin laitan pidemmältä ajalta tekemiäni juttuja, kun saan ne johonkin hyvään järjestykseen. Tämä vuosi on ollut todella kiireinen, olen vaihtanut työpaikkaa ja muutenkin on ollut monenlaista, etten ole saanut aikaan kirjoittaa ja laittaa kuvia. tällähetkellä olen vastikään hurahtanut skräppäykseen ja mattojen virkkaukseen, mattoja on tullut tehtyä jo kymmenkunta ainakin. Myös kangaspuilla olen pari mattoa kutonut. Viime viikolla sain pyynnön tehdä yksiin hautajaisiin pihlajaseppeleen, laitan siitäkin sitten kuvan, kun pääsen omalle koneelleni. Terveisin: Jenna =)