keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Keväthommia ja neulenäperryksiä

Ensin vähän kuvia Yhtenä päivänä menin hangelle tekemään pari lumienkeliä, niitä olen viimeksi tehnyt lapsena. Paksu hanki oikein houkutteli. =) Ihanaa löytää lapsi itsestään aina välillä.
Tässä palmikkopaita jonka sain viime viikolla valmiiksi, ohje löytyy Novitan kevät 2010 lehdestä, lanka on Novitan Puro Batikia. Olen tullut justiin saunasta ja siksi olen noin punainen ja tukkakin repsottaa miten sattuu, mutta mitäpä tuosta, paidasta ei olisi saanut hyvää kuvaa mallinukkeni päällä, joten tämän pitää nyt kelvata. =) Palmikkopaita ei olluut kovinkaan vaikea, vaikka alkuun niin ajattelin, sitä oli todella miellyttävää tehdä. Ja lanka on aivan ihanan pehmeää. Käsiparkani joutuvat nyt opettelemaan uudelleen karkean villalangan neulomiseen.

Sitten ostin itselleni ison neulahuovutuspaketin, tämmöisiä huovuttelin pääsiäiskoristukseksi. Kummankin sisällä on styrox-muna. Tipun tein ensin ilman lakkia, mutta herra ehdotti, että sille sopisi lippalakki, ja niin sitten toteutin sen, siitä tuli todella söpö. =)
Ja mitäs muuta mulla mielessä. Eilen alkoivat suurimmat keväthommat, kylvin paljon kukkien siemeniä ruukkuihin, koulin paprikantaimet, istutin muutaman kukkamukulan ja tänään pitäs kylvää tuoksuherneet, jotka liotin yön yli. Sitten olen maalaillut vesiväreillä niitä paperimassanukkeja, joita aiemmin tässä tein, huomenna tarviis tehdä niille vartalot sukkahousuista ja etsiä kankaita jotka sopisivat vaatteiksi. Teen ainakin pari noita-akkaa niistä pääsiäiseksi ja sitten yhden peikon. Täytyis käyttää loppukin massa pois ennen kuin se kuivahtaa, mutta ekaks tarvii saada valmiiksi entiset. Eilen illalla aloitin neulomaan iskälle 60-vuotislahjaksi villapaitaa, johon olen suunnitellut itse hirviaiheisen kirjoneulekuvion yläosaan. Sitten pitäis myös tehdä hänelle samalla hirvikuviolla hiukan erinlainen metsästyspipo, tietenkin oranssilla pohjalla. Itselleni neulon kahtakin villatakkia, niitä teen aina pikkuhiljaa, kun niillä ei ole mikään kiire. Viime viikolla tuli uusi neulelehti ja on ihan hirveä hinku tehdä siitäkin vaikka mitä, mutta täytyy nyt vähän toppuutella itseään, ettei ota liikaa hommaa kerralla. Ostin alennuksesta viime viikolla sitä Novitan Flip Flop lankaa, joka on tehty palautuspulloista ja se odottaa myös tekijäänsä. Lankoja kyllä piisaa kaapissa =) Ja sitten on ne mun kangaspuut, niiden kanssa olen touhunnut viime viikolla todella kauan ja nyt ne alkavat olla lähes valmiit kutomiseen. Sitten vaan paukuttamaan niillä mattoa. =) Oliskin jo aika saada kuteet pois varastoa täyttämästä, kun meidän herralla menee niihin pussukoihin jo hermo, kun ei sieltä löydä mitään niiden joukosta kuulemma. Odottelen kovasti jo kesälomaa, jotta saa rauhassa tehdä kaikkea kivaa. =) Mukavaa kevättä.

1 kommentti: