lauantai 15. joulukuuta 2012

Askartelujoulukalenteri luukku 15.

 
 

 
Joulu on kynttilöiden aikaa, niitä on mukava polttaa itse, tai antaa lahjaksi, siksipä nyt luukusta tulevat itsetehdyt tuikkulyhdyt.
 
Tarvikkeet:
 
-Lasipurkkeja
-lasimaalia
-lumisprayta (kaikki eivät kestä lyhdyssä lämpöä)
-rautalankaa
-helmiä
-pitsinauhaa
-korupihdit
-sakset
-liimaa
 
Maalaa pestyt lasipurkit lumispaylla ja lasimaaleilla, anna kuivua. seuraa lasimaalien pakkauksien ohjeita, pitääkö ne kuumentaa uunissa tms. Kun maalit ovat kuivanneet ja kuumennuksesta jäähtyneet, ota rautalankaa ja kiedo pätkä pienimpien purkkien kaulaan niin että siitä jää hännät, kieputa hännät muutaman kerran toistensa ympäri ja pujota niihin sitten helmiä, kun niitä on tarpeeksi, käännä rautalangan päät pihdeillä niin, että helmet eivät karkaa. Mittaa pitsinauhaa sopiva pätkä ja liimaa se purkin reunaan. Isommissa purkeissa riittää kun laitetaan pitsi reunaan. Tee isompiin, syvempiin purkkeihin rautalangasta "tuikun teline". Ota pitkähkö pätkä paksua rautalankaa ja tee sen päähän silmukka, taita purkin kanssa mitaten kahva ja sitä pitää vielä taittaa niin että menee ulkoreunankin puolelle. (kts. viimeisessä kuvassa. ) Ota sitten ohuempaa rautalankaa ja kieputtele sita silmukan ympärille ristiin rastiin, "painele sitä sormilla niin että siihen tulee pientä kuppimaisuutta, jotta tuikku pysyy paikoillaan paremmin.
 
Sitten vaan tunnelmoimaan.
 
Huomisen jutut:
vanhoja kahvikuppeja, mitä jouluisempi, sen parempi. Kynttilämassaa, kynttiläväriä, sulatusastia ja kattila+vettä. sydänlankaa, puutikkuja, koristenauhoja yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti