lauantai 8. joulukuuta 2012

Askartelujoulukalenteri luukku 8.

 
                                                                


Kahdeksannessa luukussa ovat itsetehdyt lahjarasiat.
 
Tarvikkeet:
-kenkälaatikko, pringles-purkkeja ja valmiita pahvisia askartelurasioita.
-lahjapaperia, koristepaperia ja serviettejä.
-koristenauhoja
-pitsinauhoja
-liimaa ja degoupaqe-lakkaa.
-sivellin.
-sakset
-pikkukoristeita
-2 puolista teippiä
 
servieteillä päällystetyt pringles-purkit ja tontturasia:
sivele degoupaqe-lakalla pohja ja kiinnitä siihen haluamasi servietti, leikkaa ylimääräinen osa pois. Anna hetki olla ja sivele sitten sevietin pinnalle lakkaa varovasti, niin että kuva kiinnittyy purkkiin. Tee kanteen samoin ja liimaa koristeeksi pikkukoristeita ja rasian kannen reunaan pitsiä.
 
Kenkälaatikko vihreä:
Ota sopiva pala lahjapaperia ja kiinnitä se laatikon pohjapuoleen ja sivuihin kaksipuolisella teipillä, jätä päät vielä ilman päällystettä ja tee ne kun olet kiinnittänyt edellisen. Mittaa päihin sopivat paperit ja kiinnitä teipillä, taita ylimääräinen paperi laatikon sisäpuolelle ja teippaa sinne. Tee kansi samalla idealla. Laita kanteen sitten koristeeksi esim puusydän ja siihen silkkinauhasta rusetti, sekä reunoihin pitsiä. Itse käytin lumihiutale paperia, johon tein kahteen lumihiutaleeseen vielä glitterliimalla kiillon.
 
sininen lumihiutalerasia:
Tee kuten kenkälaatikko, mutta käytä kiinnitykseen degoupaqe-lakkaa, käytä sitä kuten serviettienkin kanssa. Kun paperi on kiinnittynyt ja kuivunut, koristele rasia pitsillä, glitterliimalla ja esim. pienillä lumihiutalekoristeilla.
 
Paperilla päällystetty pringlespurkki raidallinen tonttu paperi:
Laita purkkiin ylös, alas ja keskelle ympäri kaksipuolista teippiä ja kieritä paperi kiinni, teippaa sauma takaa vielä kiinni kaksipuolisella teipillä ja leikkaa ylimääräiset palat paperia pois, ota leveää satiininauhaa jossa on tonttukuvioita ja leikkaa purkin mittainen pala, liimaa se keskelle purkkia kulkemaan ylhäältä alas. Tee kansi, leikkaa sopiva pala huopaa ja liimaa kanteen, kiinnitä koristeet liimalla ja koristele vielä glitterliimalla.
 
Ja sitten huomiset tarvikkeet:
 
joulupalloja vanhoja tai uusia, jouluserviettejä, degoupaqe-lakkaa, koristenauhaa, pikkukoristeita, liimaa, kuumaliimaa, sakset, valkoista ohutta paperia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti