torstai 6. joulukuuta 2012

Askartelujoulukalenteri luukku 6.

Kuudennesta luukusta tulee Joulumaa.
HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ KAIKILLE!
 

 
Tarvikkeet:
 
-Pahvia/kartonkia iso neliö, sekä pienenmpiä paloja.
-pumpulia, mielellään levyinä
-vihreää silkkipaperia
-oksia
-kiviä
-led-tuikku, ja halutessasi myös led-kuusi
-maitotölkkejä 3kpl
-koristepaperia ja lahjapaperia
-liimaa
-sakset
-lahjanarua
-puutikkuja tai tulitikkuja, (grillitikku lipputankoon+sinitarraa)
-akryylimaaleja
-tammenterhon kuppeja tms. astioiksi
-valkoista huovutusvillaa
-munakennoja 1 iso, 2 pientä
-huopaa
 
Valmistus:
 
Ota iso pahvineliö pohjaksi ja liimaa munakennojen kannet tasainen puoli ylöspäin pohjaa, niistä tulee kumpareita. Levitä pohjalle ja munakennoihin liimaa ja liimaa pumpulilevyä vieri viereen niin että koko pohja peittyy. Anna kuivua.
 
Tee sitten lumilinna. ota led-tuikku ja etsi sille spoiva kohta alustalta, pyörittele pumpulista pieniä palloja ja kokoa ne niin että tuikun saa sisältä pois valon kytkentää varten. Kokoa kerros kerrokselta, niin kuin oikeakin lumilinna tai lyhty.
 
Tee sitten kuuset. Ota kolme lyhyehköä oksanpätkää ja vihreää silkkipaperia, sekä liimaa. Revi silkkipaperista ohuita suikaleita ja liimaa niitä limittäin kolmeen kohtaan runkoa, jotta saadaan kuusimainen muoto. Liimaa tai kiinnitä puut pohjaan pienllä määrällä sinitarraa. Kannatta myös tukea ne hiukan "kumpareisiin", jotta pysyvät paremmin pystyssä. Ota vielä pari oksan paksumpaa pätkää maahan kaatuneiksi puunrungoiksi. 
Ota sitten koivunoksista pari oksaisempaa ohutta risua ja tee niiden päästä pienet puut kiinnittämällä alustaan samoin kuin kuuset.
 
Laita halutessasi led-kuusi valaisemaan joulumaata.
 
Tee sitten tonttujen mökki. Ota kolme pestyä, kuivaa maitotölkkiä, leikkaa yhdestä vain etusivu pois ja kahdesta tarvitset vain pohjan. Maalaa iso mökiksi tuleva tölkki ulkoa akryylimaaleilla punaiseksi ja katto mustaksi, kannattaa maalata ensin valkoisella pohjavärillä jotta tölkin kuviot peittyy paremmin. Anna kuivua ja maalaa ikkunat valkoisella ja mustalla maalilla lopuksi. Leikkaa sitten tölkin pohjat sovittaen niitä "talon sisään niin että muodostuu kolme "asuinkerrosta". Sisusta alimmaiset huoneet ennen kuin liimaat ne talon sisään päällekkäin. tee koristepaperista tapetit ja huovasta lattia. Sisusta tekemällä pieniä juttuja sisälle. Leikka pahvista pyöreä pala ja liimaa puolikkaat tikut jaloiksi, pöydäksi. Limaa pöydälle tammenterhonkupit lautasiksi ja tee niihin "puuro" valkoisesta villasta. Tee kahteen alimmaiseen kerrokseen tikuista pienet tikapuut liimaamalla kahden pidemmän tikun keskelle puolikkaita tikkuja 3 kpl. Keskimmäisen huoneen lahjahylly on tehty tikuista liimaamalla ja paketit ovat oikeaa lahjapaperia ja sisällä on pahvin paloja, nauhat leikataan keskeltä kahtia ja sidotaan kuten lahjat yleensä. Ylimmäisessä kerroksessa oleva postisäkki tehdään pienestä tilkusta kangasta ja sisälle voi laittaa pumpulia, taita kankaan reunat sisään ja sido, kun taitat kunnolla, ei tarvitse neulaa. Kirjoita tussilla säkin kylkeen POSTI. Tee paperista muutama pieni kirja lattialle ja laita säkkiinkin yksi näkyville.
 
Tee viimeiseksi Suomenlippu piirtäen ja leikkaa se irti, ota grillitikku ja mittaa sopiva pituus, katkaise tikku. Pujota tai liimaa lippu tikun nokkaan, laita jalaksi sinitarraa jotta pysyy pystyssä.
 
Laita maahan vielä kiviä ja muuta pientä rekvisiittaa, mitä haluat.
Laita joulutonttukoristeita tms. sinne tänne joulumaahan.
 
 
Ja sitten huominen.
 
Tarvikkeet:
Valmis punottu kranssipohja, joka "ontto" sisältä, led-valosarja sisäkäyttöön, cernit massaa (pun. vihr.v.pun. valk.kelt.rusk.), tikku, juuttinarua, 2 puuhelmeä, kuumaliimaa, narua, sakset.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti