sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Askartelujoulukalenteri luukut 23 ja 24. 
 
 
Tänään on viimeisten luukkujen aika aueta. Niistä paljastuivat Lintujenruokakakut, sekä jouluherkku-korvakorut.
 
Linnunruokakakut:
 
Tarvikkeet:
-kookosrasvaa
-paksupohjainen kattila
-auringonkukansiemeniä
-pähkinöitä
-juuttinarua
-silikonisia- ja /tai metallisia vuokia, (piparimuotteja+leivinpaperia)
-koristenauhaa
-sellofaania pakkaamiseen.
 
 
Sulata kookosrasva kattilassa hellalla. VAHDI RASVAN SULAMISTA KOKO AJAN JA PIDÄ KATTILAN KANSI KÄSILLÄ. KOOKOSRASVA SAATTAA SYTTYÄ, JA JOS NÄIN KÄY, ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ SAMMUTA PALOA VEDELLÄ! SAMMUTA TUKAHDUTTAMALLA!!!! Kun rasva on sulanut, anna sen hetki jäähtyä. Lisää sitten reilusti siemeniä ja pähkinöitä joukkoon. Leikkaa juuttinarusta pieniä pätkiä ja laita ne vuokiin, niistä tulee ripustusnauhat, jaa seos vuokiin, tai muotteihin, narut jäävät peittoon seokseen. Vie kakut ulos tai laita jääkaappiin kovettumaan. Kun ne ovat kovettuneet, ota kakut vuoista ja pakkaa ne sellofaaniin, sekä koristele nauhalla. SÄIYLTÄ VALMIIT KAKUT KYLMÄSSÄ, SILLÄ HUONEENLÄMMÖSSÄ RASVA SULAA!!
 
 
Herkkukorvakorut:
 
Tarvikkeet:
-cernit-massaa
-korvakorukoukkuja
-silmukallisia korupiikkejä
-korupihdit
-veitsi tai muu muotoiluväline
 
Ota ensin keltaista massaa ja pehmittele se käsissäsi. Litistä se sitten ohueksi levyksi ja leikkaa pieni nelikulmio. Leikkaa nelikulmioon tähtitortun tapaan viillot ja taita tortun malliin varoen. Ota pieni ruskea massapala ja tee siitä "hillo" keskelle. Paina piikillä ripustusreikä yhden sakaran läpi. Tee toinen samoin.
Ota sitten isompi pala ruskeaa massaa ja pehmitä se käsissä. Muotoile ohueksi levyksi ja leikkaa siitä pikkuisen pipariukon malliset kuviot, silottele reunat ja ota sitten pienenpienet valkoisen massan palat ja pyöritä siitä napit ukoille. laita korupiikillä reiät ukon pään läpi.
Paista uunissa 130asteessa n. 15 minuuttia. Anna korujen jäähtyä uunin jälkeen. Kiinnitä korupiikit reikien läpi, väännä pihdeillä oikeaan asentoon ja katkaise ylimääräinen osa. Kiinnitä korvakorukoukut piikkien silmukkaan.
 
 
HYVÄÄ JOULUA! <3 font="font">
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti