perjantai 13. joulukuuta 2013

Askartelujoulukalenteri 2013, luukku 13.

 
Lintujenruokakranssi
 

 
 
Tarvikkeet:
 
1/2 pakettia kookosrasvaa
linnunsiemeniä, joissa auringonkukkaa ja kauraa
pähkinöitä
koristenauhaa
Kakkuvuoka, jossa keskellä aukko
paksupohjainen kattila ja turvallisuussyistä kattilankansi vierelle
kauha
 
 
Valmistus:
 
Sulata kookosrasva hitaasti paksupohjaisessa kattilassa, hellalla. PIDÄ KANSI VIERELLÄ SILTÄ VARALTA, ETTÄ KUUMA RASVA SYTTYY PALAMAAN, SILLÄ SE PITÄÄ SYTTYESSÄ SAMMUTTAA VAIN TUKAHDUTTAMALLA, EI VEDELLÄ! Kun rasva on sula, kaada se vuoan pohjaan. Sekoita joukkoon siemenet ja pähkinät, kun on jäähtynyt hetken. Vie kylmään kovettumaan. Kun rasva on kovettunut, irroita kranssi vuoasta. Leikkaa koristenauhasta pitkä pätkä ja kiedo se kiertämään kranssia, tee päähän ripustuslenkki.
SÄILYTÄ KRANSSI KYLMÄSSÄ, jos et heti laita sitä ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti