maanantai 16. joulukuuta 2013

Askartelujoulukalenterin luukut 14, 15 ja 16.

 
Valokukka
 


 
Tarvikkeet:
(ylin kuva)
saviruukku
tekokukka esim. joulutähti ja vaikka pieni tekomarjaterttu tms.
valosarja led, 20 lamppua
vaahtomuovia tai styroxia
kukka-liimanauhaa
vihreää kukkarautalankaa
liimaa
satiininauhaa
sakset
vihreää huovutusvillaa tai sisal-nauhaa
 
Valmistus:
Leikkaa vaahtomuovista (tai styroxista) paloja, joilla täytät ruukun pohja n. 3/4. Tee keskelle reikä, jonka läpi työnnät kukan varren. Voit laittaa hiukan liimaa varteen, jotta pysyy paremmin. Täytä kukan juuri villalla tai sisalilla. ala pujotella valosarjaa kukan vartta pitkin ja kiinnitä sitä kiertämällä rautalankaa varren ja johdon ympärille. Sovita iin, että kukan lehtiin tulee myös yhdet lamput. Kukan keskustaan yritä saada lamppuja hajalleen. Kun olet saanut lamput paikoillee, kierrä varren ja johdon päälle liimautuvaa kukkanauhaa, joka peittää johdon ja rautalangat. Kieritä myös lehdissä olevat johdot piiloon.
Liimaa lopuksi satiininauhasta rusetti ruukun reunaan. Tämä on kiva joulukukka vaikka allergisille. =)
 
 
 
Lumiukko-rintaneulat

 
Tarvikkeet:
Valkoisia nappeja kolmea kokoa. Pienimmissä napeissa pitää olla neljä reikää.
mustaa huopaa
rintaneulapohja
punaista lankaa ja neula
liimaa
 
Valmistus:
Liimaa mustalle huovalle napeista lumiukot niin, että laitat alimmaiseksi isoimman napin ja sen reiät ns. palttoonnapeiksi pystyyn, sen päälle liimaa samalla tavalla keskikokoinen nappi. Viimeiseksi liimaa pienin nappi niin, että reiät jäävät pystyyn. Neulo punaisella langalla alimpiin reikiin lumiukon suu. Leikkaa kuvat irti huovasta niin, että mustaa jää hiukan reunoille. Liimaa sitten vielä taakse rintaneulapohja.
 
 
 
Havukranssit


 
Tarvikkeet:
Styrox-kranssipohja
kuusen havuja
vihreää kukkarautalankaa
sakset
 
Valmistus:
Hae kuusen oksat sisälle n. tuntia ennen kranssin tekoa ja anna kuivua tai sulaa. Ala sitten ottaa havuista lyhyitä pätkiä ja kokoa niitä pieniin kimppuihin. Laita kimppu kerrallaan niitä rautalangalla kranssipohjaan kiinni. Tee keskellä alhaalla suunnan muutos niin, että kranssissa molemmilla puolilla havut kulkevat ylöspäin. Voit lisätä vielä valmiiseen kranssiin havuja varoen, jos jokin kohta sitä vaatii.
 
Alla kuvat omista havukransseistani, jotka vein hautausmaalle isovanhempien, sekä enon ja isoisän ja isoäidin äidin haudalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti